Al contingut principal

Detall notícia

  • Presentació de la nova convocatòria de Plans d'ocupació

07 de juny 2017 Economia

Nous plans d’ocupació i ajudes al foment de la contractació amb l’objectiu de tancar el mandat en un atur tècnic

La durada dels plans d’ocupació municipals passa a ser de sis mesos a un any per afavorir l’ocupabilitat i la permanència.


L’alcaldessa, Mercè Conesa i el tinent d’alcalde d’Ocupació, Pere Soler, han presentat aquest dimecres el Pla per l’Ocupació de Sant Cugat (2017-2019). El pla contempla diverses línies d’acció per fomentar l’ocupabilitat de col·lectius amb especials dificultats d’inserció i també l’estímul de la contractació per part de les empreses i el teixit empresarial.

Nous Plans Ocupació

Aquest mes de juny s’engega una nova convocatòria de Plans d’Ocupació. En concret es busquen 19 perfils d’oficis i 1 tècnic que començaran a treballar al mes d’octubre. En els propers mesos s’obrirà una nova convocatòria per a 8 perfils tècnics. Des de l’àrea d’Ocupació, es vol fomentar “una ocupació de qualitat” i amb aquest objectiu s’han canviat les bases de la convocatòria i els plans passen de 6 mesos a 1 any justament per “garantir l’ocupabilitat i la permanència” sota el convenciment que els plans d’ocupació per a persones aturades és una ajuda puntual que “volem que esdevinguin motor de canvi de l’ocupabilitat de les persones”. En aquest sentit, també, es vol incrementar el salari que perceben els contractes dels plans d’ocupació. Actualment, són de 1.000 euros i es vol que a final de mandat arribi al salari de referència.

Els nous plans d’ocupació s’han dissenyat per donar sortida al perfil majoritari de persones inscrites al Servei d’Ocupació Municipal (SOM). Així, es prioritzen perfils d’oficis, de majors de 45 anys i aturats de llarga durada.

La propera convocatòria de 8 tècnics incorporaran justament tres persones que es dediquin a fer prospecció de les necessitats i demandes del teixit empresarial de Sant Cugat, amb la voluntat de casar l’oferta i la demanda de perfils laborals. A banda, un tècnic de foment de l’economia social i altres destinats a Serveis Socials i d’Ocupació amb la voluntat de coordinar les polítiques d’ocupabilitat.

Des de l’inici del mandat s’han contractat 215 persones mitjançant els Plans d’Ocupació amb un grau d’inserció laboral del 45%. Actualment 66 d’aquestes continuen treballant a l’Ajuntament.

Foment a la contractació

Una altra de les línies que es vol impulsar des d’Ocupació és que siguin les empreses i el propi teixit productiu de Sant Cugat els que ajudin a reduir l’actual taxa d’atur. Així, en la línia iniciada l’any passat, l’Ajuntament posa en marxa una nova convocatòria de subvencions a la contractació de persones aturades.

La dotació d’aquesta segona convocatòria és de 150.000 €. Les empreses que contractin durant més d’un any persones en situació d’atur es podran beneficiar d’ajuts de fins el 50% dels costos laborals de cada nova contractació.

Les ajudes van dirigides a empreses o bé entitats del Tercer Sector amb plantilles de fins a 250 treballadors i que tinguin un centre de treball a Sant Cugat.

Objectiu: reduir encara més l’atur

Sant Cugat té avui una taxa d’atur del 6,7%, un dels nivells d’atur més baixos de tot Catalunya i l’Estat espanyol. La situació d’atur avui a la ciutat és comparable només als anys previs a la crisi econòmica.

Malgrat tot, es vol reduir aquesta taxa en dos sentits; reduir el nombre d’aturats però també millorar la qualitat de l’ocupació. Darrere les xifres macroeconòmiques s’amaguen sovint situacions de precarietat que cal combatre. S’estudien mesures com ara la introducció de clàusules de dignificació social en la contractació pública.

 

Top