Al contingut principal

Detall notícia

  • Entrevista de l'alcaldessa Mercè Conesa i el conseller Josep Rull

06 de juny 2017 Alcaldia

Mercè Conesa demana al conseller Rull el mateix tractament per al túnel de Vallvidrera que al de la resta de peatges

L’alcaldessa veu amb bons ulls la proposta de Territori i Sostenibilitat de substituir l’actual sistema de peatges per un vinyeta de pagament anual


L’alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, s’ha entrevistat aquest migdia amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, per conèixer de primera mà les intencions del govern català sobre els peatges catalans i en concret sobre el túnel de Vallvidrera, amb una afectació directa en la mobilitat dels veïns i veïnes de Sant Cugat.

Conesa veu “molt positiva” la iniciativa del Departament de Territori d’avançar cap a un nou sistema – com ja fan altres països europeus – que permeti circular durant tot l'any per la xarxa viària mitjançant el pagament d’una taxa anual.

Ara bé, l’alcaldessa ha demanat a Josep Rull “que el túnel de Vallvidrera no quedi fora d’aquest nou sistema”. Conesa ha demanat “que tingui un tractament homogeni amb la resta del territori”.

El plantejament inicial de l’executiu català preveu mantenir el peatge del túnel de Vallvidrera com a peatge dissuasiu d’entrada a Barcelona per frenar l’accés en vehicle privat a la capital catalana en el conjunt de mesures que s’estan prenent per limitar la circulació dels cotxes més contaminants.

Amb tot, el conseller ha recollit la petició de Mercè Conesa i ha recordat que el nou model “encara no està tancat”.

El nou pla es presentarà un cop finalitzin les reunions del grup de treball que inclou els grups parlamentaris, patronals, sindicats, associacions municipalistes, col·legis professionals, entitats de transportistes de mercaderies i empreses concessionàries de les autopistes.

Top