Al contingut principal

Detall notícia

  • EsportTast a la cloenda dels Jocs Escolars

18 de juliol 2017 Esports

L’Ajuntament aplicarà tarifació social al curs 2017-2018 en l’àmbit de l’oferta escolar esportiva municipal

La mesura preveu arribar a uns 700 usuaris i usuàries de l’OMET, el que representa prop del 25% del total.


L’Ajuntament posa en marxa, a partir del segon semestre d’aquest any, la tarifació social en les activitats esportives extraescolars municipals, amb l’objectiu de millorar l’accés l’esport per part de la població amb menors ingressos, ja que s’ha demostrat que la pràctica esportiva és una eina d’inclusió i cohesió social. La mesura s’ha aprovat al Ple Municipal del mes de juliol amb el suport del PdeCAT, PSC, ERC, Ciutadans i el regidor no adscrit i l’abstenció d’ICV, CUP i PP.

Per a l’aplicació d’aquesta tarifació, s’aplicarà el mateix criteri que l’Ajuntament ha establert en el cas de les Escoles Bressol municipals, l’Escola de Música i l’Escola d’Art, pel que fa a la definició de trams de renda i nombre de membres de la unitat familiar. 

Aquests descomptes no eliminen els que hi havia fins ara de famílies nombroses i monoparentals (20% de descompte) però no són acumulables: la família podrà escollir el que més li interessi.

L’Ajuntament ha reservat una partida de 80.000 € per tal de poder aplicar aquests descomptes.

Com fer el tràmit

Per al curs 2017-18, les persones que ho vulguin sol·licitar hauran de marcar-ho en el moment de la inscripció (online o presencial) i immediatament presentar omplert i signat el document d’autorització de consulta de dades a l’Agència Tributària (Doc. 113-1-04/2017) a la mateixa escola (AMPA) o a l’OMET. Un cop presentat, l’Ajuntament farà les consultes pertinents a l’Agència Tributària i establirà els descomptes que siguin aplicables en cada cas.

El tram on sigui inclosa cada família serà comunicat a les mateixes famílies en cada cas i a les empreses implicades per tal que es procedeixi al pagament de la part a abonar. En cas que ja hagin pagat una part de la quota al mes de juny, es tindrà en compte dins del preu global que es pagarà a finals d’any. L’ajuntament compensarà els preus no cobrats a l’empresa concessionària de la gestió de l’OMET.

Podeu consultar les tarifes aplicables a partir del mes de setembre de 2017 al document relacionat Activitats esportives: Preus públics i descomptes per tarifació social curs 2017-2018. Aquest document és merament informatiu, la informació oficial relativa a preus públics la trobareu a Seu electrònica.

 
Top